Mencari Tadika

bismillah,

tahun 2020-adalah tahun yang padat.

sejurus sahaja pulang dari Arab Saudi (bertugas sebagai pegawai operasi Umrah).

saya terus mencari sekolah tadika untuk anak saya,Hany Hood yang berusia 6 tahun.

sepenjang di Arab Saudi,saya ada juga menghantar anak sy ke kelas tadika di Robwah dan juga kelas alQuran masjid Nabawi untuk kanak-kanak.

 

artikel kali ini-cuma nk share tentang tadika-tadika di Malaysia.

dah macam sekolah2 dan universiti2 pulak.

time ni la sy mengenali pelbagai jenis tadika.dari sektor kerajaan mahupun swasta.

ada yg rajin-sy naik pejabat mrk satu persatu.spt Tadika al-Baghadadi,Tadika Furqan Kids dan Tadika Pasti.

ada tadika goverment tapi limited.mcm Tadika Kemas,Tadika Perpaduan & Tadika Pra-Sekolah (biasanya di sekolah rendah kebangsaan)

tadika swasta ni yuran dia mahal tapi fasiliti top.pendaftran sahaja dah beribu ringgit.

tapi sesuai la..you get what you pay.

sy ada juga google tadika siap kluar ranking lagi.

list tadika yg sy minat/sebab minat & sebab kenapa xjadi ambk

  1. Tadika Little Caliph (dekat rumah umi/syllbus top/yuran premium)
  2. Tadika Furqan Kids (dekat rumah sy-jln kaki je/syllbus mmg trbaik-cikgu pakar/yuran premium)
  3. Tadika AlBaghadadi (dekat rumah-jlnkaki-New Baru/yuran premium & sbb dia baru)
  4. Tadika Pasti (dekat rumah-3minit by Car/Islamic & Yuran Mampu Milik) dan ini pilihan sy

pada asalnya sy nk ambik Tadika Furqan.sbb sy tertarik dengan kualiti pengajaran dia.walaupun yuran premium.Pendaftran dlm RM 1700* dan bulan RM 250.tapi tiba tiba anak saya yang 4tahun,Husna Hood pun nk join masuk tadika.

terus sy cancel kan niat nk ke Furqan Kids..terus ke Pasti Bandar Teknologi.

tapi Pasti dh crowded dan tiada pengambilan.hanya sesi petang sahaja.

yuran pasti bulanan RM 120 per pax & Pendaftaran dalam RM 600*.

tapi hikmah Allah,bila Husna Hood (4thun) nk join,maka saya dapat buat rayuan untuk sesi pagi.dan terus sy grab peluang tu.

alhamdulilah.

rezeki anak anak masuk Tadika di Malaysia.

selamat Menuntut Ilmu.. (baba dulu xpergi tadika pun-belajar dengan nenek di rumah)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s