Maktabah Manar Tauhid

Alhamdulillah.

Dari sehari ke sehari nk pergi.

Sbb Maktabah Manar Tauhid ni biasa buka waktu malam je.

Mmg nk sgt beli.sbb buku2 ni dijadikan rujukan & tambahan bacaan.

Advertisements

Beli Buku lagi…

Alhamdulillah..

Semalam,selasa 6 Mac 2018..selesai buat medical check-up utk renew Iqamah,dan bawa baby Husna utk Injection.

Balik tu singgah ke Maktabah Jarir..cari buku teks مدخل إلى التدريس bagi subjek Mengajar..susah buku tu sbb majoriti dlm kelas xde buku tu lg.

Ada yg dpt pun sbb beli 2nd hand.so cari2..xjumpa.Salesman kata dh habis dan di cawangan lain pn dh habis.

كتاب مدخل إلى التدريس

Tapi mcm biasa la..kalau dh masuk kedai buku,pasti tersangkut..xkan nk keluar tangan kosong.

Sy pn cari buku2 yg best.dan kena dgn subjek sy..

  1. الدولة العباسية لمحمد الخضري بك
  2. يوم في الجنة للشيخ محمد المصري
  3. صفة الجنة و النار لابن كثير

Boleh jadi motivasi utk beramal.

Semoga Allah menerima amalan soleh kita!